~ BEGRIJPEN IS MEER DAN VERSTAAN ~


Vorige ~ Home
2. Communicatie is meer dan taal alleen


Je hebt het niveau Nederlands als tweede taal dat vereist is voor je functie. Je doet je uiterste best: je blijft werken aan je taalniveau, verdiept je in de Nederlandse cultuur, leest Nederlandse kranten en kijkt zo veel mogelijk naar de Nederlandse televisie.
Of je werkt of studeert met mensen die Nederlands als tweede taal spreken. Meestal gaat alles prima, je verstaat en begrijpt wat ze zeggen, helpt ze de taal nóg beter te spreken.
Toch ontstaan er misverstanden of irritaties. Regelmatig heb je tijdens je opleiding of op je werk het gevoel dat je blijkbaar iets niet goed doet, tekort schiet. Je begrijpt niet waarom de ander zo onaardig of onbeleefd reageert.


De training 'Communicatie is meer dan taal alleen' gaat over interculturele communicatie, niet over de theorie maar over dagelijkse realiteit. We werken met situaties uit de praktijk van de deelnemers. We bespreken incidenten en spelen ze uit. We analyseren wat er precies gebeurd is en wat er mis is gegaan. Wat kun je doen om in de toekomst vervelende situaties te voorkomen? Je krijgt feedback op je eigen gedrag en je leert om op een effectieve manier feedback aan anderen te geven.Vorige ~ Home