~ SPEL, REGIE EN SPELREGIE ~


Vorige ~ Home
2. Van ‘materiaal’ naar inspiratiebron


Spelregie bij film


De meeste film- en videomakers staan liever achter de camera dan ervoor. Als regisseur ben je met van alles tegelijk bezig, met de beeldregie, met aanwijzingen geven aan je crew. En dan zijn daar ook nog de acteurs. Of dat nou mensen uit je naaste omgeving zijn die je bereid hebt gevonden om te acteren in je film of professionele acteurs die gewend zijn om in films te spelen, ze hebben allemaal de juiste aanwijzingen op het juiste moment nodig.


Tijdens de masterclass 'Van ‘materiaal’ naar inspiratiebron' leer je hoe je de aanwijzingen geeft die je acteurs vleugels geven. Aanwijzingen die ze uitdagen om het verhaal dat jij wilt vertellen zo te vertolken, dat de magie van het filmscherm of de beeldbuis afspat. Het spel van de acteurs kan je inspireren tot nóg mooiere beelden of dialogen.


Je werkt met een eigen scène, waarbij de andere deelnemers fungeren als acteurs.
Jij bent op jouw beurt acteur bij scènes van andere deelnemers. Zo leer je tegelijkertijd de kneepjes van de spelregie en ervaar je welke aanwijzingen goed werken en van welke aanwijzingen je juist dichtslaat.Vorige ~ Home